Loading...

JOURNAL

Our latest news and events

WHEN WHITE IS TRUE

One of greatest tragedians in the history of ancient Greece, Sophocles once said that “There is no success withous hardship”. Although this pronouncement was made more than 2,400 years ago, the world still ring true to this day. Indeed, one of the hardest things to do in designing project is creating new ideas for building whose construction is already almost finished. This is what happened to house in the vicinity of Graha Family, Surabaya. Dasquadrat as the designer received a brief from the owner to redo the design of house that was in its last stages of construction. Thanks to brilliant way of thinking and hard work of the designers, the team finally managed to create a successful new design, which was built upon the original design of the house. 

As the eventual designer of the house, Dasquadrat was brought into the project by the client when 80% of the construction works had been completed

 

On the other hand, the façade provided plenty of opportunities for alterations. Aditya Tan and Enoch Muljono of Dasquadrat were of the opinion that a corner lot house present more of a challenge because it has two different aspects facing in different directions. In the previous design, there were too many variatons in the mass, prompting the two designers to simplify matters by starting with the front of the house. Which is considered the most prominent aspect and is located above the main bedroom, and applying a box-like design. On the other side of the building, the designers employed a different combination of shapes, which they refer to as mask.

 

The owner also wanted a wider master bedroom and master bathroom, so the two designers rearranged the layout of the bedroom, which also resulted in a bigger walk-in closet area. The master bedroom is designed to be prominent and act as the focal point of the house because it is placed on the side of the house that is visible from the edge of the swimming pool and  sits underneath a pre-shaped wooden box which appears to hang on the side of the house.

 

The previous layout was largely maintained, especially considering the fact that the house was almost completely built when the two architects took over.  In the new design, no rooms were left dark because Dasquadrat created a lot of openings to ensure excellent air flow with plenty of natural daylight. This also highlighted by the superb colour sceme throughout the house. In the beginning, the colour scheme was different from the white and cream shades that have now been used for interior.




Recent posts
ABOUT
...

Who We Are →

Connect

Phone

(031) 731 2202

(031) 731 2203

Mobile/Whatsapp

0822 4405 8780

Email

marketing@rgs.id

Follow us